Последние записи

Особливості виробництва газобетонних блоків

Виробництво газобетону (газобетонних блоків): технологія, обладнання

Газобетонні блоки — сучасний і дуже затребуваний будівельний матеріал, з якого зводять гарні, якісні, надійні, теплозберігаючі та недорогі будинки. Газобетон є великим блоком стандартного розміру, сформований з легкого пористого бетону, що обумовлює велику кількість пор в структурі моноліту. Тому виробництво блоків здійснюють багато промислових підприємств та навіть приватних міні-заводів. Для отримання матеріалу встановленого зразка та якості повинна точно дотримуватися технологія його створення правильно вибраної сировини з реалізацією основних технологічних процесів. Детально тут https://kievstroy.org/ua/gazobeton—gazoblok/.

Виробництво газобетону стало особливо актуальним протягом останніх кількох років, коли забудовники гідно оцінили всі переваги та особливості матеріалу, було збудовано безліч будинків. З огляду на крихкість та високий рівень теплозбереження з газобетону найчастіше будують 1-2-поверхові будинки за різними проектами, з прискореним монтажем та широкими можливостями в плані реалізації будь-якого дизайнерського задуму.

Основні переваги газобетону:

  1. Мінімальна теплопровідність, що робить експлуатацію будинку економічно вигідною.
  2. Високий рівень морозостійкості – 100-150 циклів заморожування/відтавання, що набагато вище порівняно з іншими матеріалами.
  3. Безпека та екологічність – газобетон негорючий, не токсичний, не містить у складі шкідливих добавок.
  4. Хороша міцність – в районі В1.5-В15, що цілком достатньо для малоповерхового будівництва.
  5. Невелика густина – від 300 до 1200 кг/м3, саме завдяки цій характеристиці будинки з блоків добре зберігають тепло.
  6. Мала вага – залежить від марки газобетону та щільності, але зазвичай знаходиться в районі 25 кілограмів, що дозволяє суттєво прискорити та спростити монтаж, обійтися без залучення спеціальної техніки.
  7. Істотна економія – за рахунок простоти монтажу, теплозбереження, низької вартості блоків.

Виробництво газобетонних блоків передбачає однотипний процес створення матеріалу, але різні варіанти сушіння – автоклавний та неавтоклавний методи. У першому випадку блоки сушаться у спеціальній камері під впливом високої температури та тиску, у другому випадку – у природних умовах. Зазвичай автоклавний газобетон вважається більш якісним та міцним.

Для виробництва матеріалу можуть використовуватись різноманітні комплекси обладнання – конвеєрне, стаціонарне, мобільне. Роблять блоки на домашніх міні-заводах. Для хорошого результату важливо правильно вибрати сировину, чітко дотримуватися технології.


Не нашли то, что искали? Вернитесь к поиску планировок квартир по параметрам типового проекта. Поддержите проект, расскажите о tipdoma.com в социальных сетях:

Adblock
detector