Последние записи

Будинок з цегли в Україні в 2021: реальна вартість

Цегла — лідер серед будівельних матеріалів. Термін експлуатації цегляного будинку, при дотриманні технології зведення, може перевищувати сторіччя, а терміни будівництва, при використанні сучасних технологій, становлять лічені тижні. Про те, як побудувати будинок з цегли, а також про плюси і мінуси цегляних будинків ми розповімо в цій статті.

Існує багато різновидів, розмірів і типів даного будівельного матеріалу. Будівельний цегла використовують для формування стін, простінків, інших елементів конструкції. Поверхня розрізняють шорстку, зі сколами, плямами і колірними переходами. КСК ХАУС розкаже вам бiльш детально.

Фасадний або облицювальна клінкерна цегла використовують в якості основного матеріалу для оздоблювальних робіт на фасаді архітектурних споруд. Крої цього його можна використовувати для створення оригінальних дизайнерських інсталяцій всередині різних приміщень. Розберемося, який цегла краще для будівництва будинку.

Види цегли по типу глини

Керамічна цегла

Керамічна цегла використовують для будівельних цілей і в якості облицювання. Виготовляють матеріал з червоної глини, піддаючи випалу. Матеріали, що не володіють гідними естетичними характеристиками, використовують для зведення стін, арок, перегородок. Цегла з декоративним рельєфом дозволяє створити оригінальний декор печі-барбекю, оформити камін або просто декорувати стіну.

Вогнетривка цегла

Вогнетривку цеглу відрізняється від керамічної тим, що здатний витримувати сильні термічні навантаження. Його виготовляють з вогнетривкої глини, піддаючи випалу більше 1300 градусів. Він відрізняється низьким рівнем теплопровідності. Він стійко протистоїть перепадів температури. Це ідеальна основа для створення опалювальних споруд, детально тут https://kskhouse.com.ua/dom-iz-kirpicha/.

Силікатна цегла

Силікатна цегла виготовляють з вапна, що надає матеріалу особливу міцність. Це найпоширеніший вид будівельного матеріалу для будівництва будинку, так як він володіє хорошими механічними властивостями і низькою ціною.

Види цегли відповідно до особливостей конструкції

Повнотіла цегла

Повнотіла цегла оснащений виключно отворами технологічного походження і складається на 83 — 91% з глини. Переваги даного виду: міцність, здатність витримувати великі навантаження. З даного будівельного матеріалу будують стіни багатоповерхових будівель.

Саман

Пустотіла, або як його ще називають ефективний цегла, має спеціальні отвори (від 10 до 45% обсягу). Він може бути квадратної форми або округлого типу з наскрізними або некрізні порожнечами.

Отвори дозволяють поліпшити теплозахисні властивості цегли, заощадити витрата сировини в процесі виробництва, спростити деякі етапи технологічного процесу. Даний матеріал досить легкий, що не перевантажує фундамент споруди.

Чутність в будинках з пустотілих Лемента набагато нижче, ніж в будинках з повнотілої цегли, так як порожнечі є ще і шумоізоляцією.

Надефективний цегла

Надефективний або поризована цегла має найвищі властивостями для якісної теплоізоляції і за показниками чутності. Виробники в заміс глини додають дерев’яний тирсу або пінополістерол, які під впливом високих температур вигорають і залишають по собі замкнуті порожнечі. Вироби дуже легкі, навіть, незважаючи на те, що габарити їх значно більше, ніж у інших видів будматеріалів.

Всі розміри цегли для ландшафтного справи і будівництва стандартизовані. Існує три основних види даного будівельного матеріалу:

  • Одинарний (250х120х65 мм);
  • Полуторний (250х120х88 мм);
  • Подвійний (250х120х138 мм).

Ці розміри будуть корисні вам при розрахунку кількості цегли для будівництва будинку. Провівши підрахунок кількості, виходячи з габаритів будівлі, можна розрахувати, у скільки обійдеться будівництво будинку з цегли.


Не нашли то, что искали? Вернитесь к поиску планировок квартир по параметрам типового проекта. Поддержите проект, расскажите о tipdoma.com в социальных сетях:

Adblock
detector