Последние записи

Особливості технічного плану і техпаспорта

Технічний паспорт — документ, який потрібен для угод з нерухомістю, для суперечок з податковою, якщо некоректно нараховують податок, і якщо потрібно узгодити перепланування.

Зазвичай техпаспорт на дом вимагають банки при покупці квартири в іпотеку. Але може зажадати і покупець без іпотеки, щоб порівняти план квартири в паспорті з реальним і зрозуміти, чи є суттєві зміни.

Замовити технічний паспорт можна в БТІ. Якщо в бюро немає відомостей про обмірюваннях квартири, потрібно додатково замовити виїзд інженера-зморщок. Він зробить виміри, і тільки після цього вам оформлять паспорт.

У техпаспорті міститься поверховий план приміщення і експлікація.

Поверховий план квартири — план квартири з нанесеними внутрішніми кордонами. Зазвичай це вид на квартиру зверху.

Експлікація — додаток до поверхового плану із зазначенням характеристик всіх кімнат і приміщень, в тому числі площі.

Технічний паспорт на будинок має велике значення. Без цього документа неможливо узаконити будівництво, перевести будова у власність, продати, подарувати або передати в спадщину.

Деякі власники впевнені, що техпаспорт є аналогом кадастрового паспорта на нерухомість, тому не поспішають його оформити. Це безвідповідальний підхід до справи. Техпаспорт дає власнику право вважати себе повноправним власником своєї нерухомості. Розповімо читачам, як отримати технічний паспорт на будинок.

Технічний паспорт на будинок містить детальну інформацію про об'єкт нерухомості. За аналогією можна порівняти папір з громадянським паспортом. Що можна дізнатися, якщо заглянути в документ:

  1. Детальна інформація про об'єкт нерухомості. Сюди входять: фактичне місце розташування, поверховість, квадратуру, рік забудови та цільове призначення.
  2. Перерахування власників будівлі;
  3. технічну схему об'єкта. Тут відображені несучі конструкції, комунікації, дверні та віконні прорізи, вентиляційні шахти та дренажні системи;
  4. експлікацію житлових і підсобних приміщень;
  5. дані про перепланування, реконструкцію та благоустрій будівлі;
  6. вартість квадратних метрів за оцінкою БТІ (інвентаризаційна вартість).

Коли потрібен?

Для чого потрібен документ? Жодна угода з нерухомістю не проходить без участі цього паперу. Технічний паспорт на будинок допоможе вирішити будь-які майнові суперечки, якщо будівля перебуває у спільній частковій власності.

На підставі цих даних визначається розмір податку на нерухоме майно. Щоб оформити договір іпотечного кредитування, якщо в якості застави виступає будинок.

Техпаспорт потрібно і при розділі нерухомості. Наприклад, якщо власник хоче перевести будова в часткову власність. Оформлення спадщини також відбувається за участю цього документа. Розібравшись для чого потрібен техпаспорт на житловий будинок, необхідно згадати, де можна зробити документ.


Не нашли то, что искали? Вернитесь к поиску планировок квартир по параметрам типового проекта. Поддержите проект, расскажите о tipdoma.com в социальных сетях:

Adblock
detector