Последние записи

Весняний квітник — особливості дизайну і вибору рослин

Квіти, як символ краси, люблять у всьому світі. Про них здавна складали легенди, вірші та пісні. За допомогою квітів можна висловити свої емоції і почуття. Так, наприклад, троянда вважається символом любові, гвоздика — символом вірності, а незабудка — пам'яті про кохану людину. Багато інші квіти є символами людських почуттів. У цій статті ми розповімо про весняні рослини для складання квіткових композицій. Детально можете узнати тут.

Види

Квітучі навесні рослини за своєю будовою і властивостями відносять до трав'янистих багаторічників. За формою вони поділяються на кореневищні, бульбоцибульні, цибулинні і кущові. Кореневищні і кущові багаторічники формують квіткові пагони ще восени. На майбутній рік, навесні, після нетривалого зростання вони зацвітають. Розмножують їх за допомогою насіння, черенкуют, ділять кореневища.

Бульбоцибульні рослини щороку утворюють нові органи (як знаходяться під землею, так і надземні). На верхівці старої бульбоцибулини з товстих нижніх частин листя виростає дочірня клубнелуковица. У рік цвітіння материнської рослини закладаються зачатки квітів. Цибулинні рослини зазвичай є ефемероїдами. За невеликий весняний період вони встигають утворити листя і зацвісти. Потім, до середини літа, їх надземна частина зникає, а цибулина залишається в землі і в ній закладаються суцвіття для наступного року.

Багаторічні весняні рослини щороку утворюють нові надземні пагони, а квіти і листя з'являються з бруньок відновлення. Зимувати у них залишаються тільки підземні органи. Весняні квіти мають гарну холодостойкостью. Деякі з цибулинних починають цвітіння відразу, як тільки сходить сніг, при невеликих плюсових температурах.

Які квіти частіше зустрічаються?

Наведемо назви і невеликий опис деяких весняних рослин.

Анемона корончатая — рослина родом з південної Європи, Малої Азії і Африки. Це багаторічна трав'яниста рослина клубнелуковічное. Квіти у неї дуже красиві, великі, можуть бути як простими, так і махровими. Забарвлення квітів різна, розмір квітки 7 см. Розмножується посівом насіння в грунт або розподілом бульб. Грунти любить суглинні, родючі з хорошою водопроникністю. Рослина потрібно вкривати на зиму або викопувати бульби після закінчення вегетації. Викопані бульби зберігаються при температурі близько 4 градусів.

Астра альпійська — рослина з Америки, Євразії і Африки. Є багаторічним кореневищні рослиною висотою близько 30 см. Утворює невисокий, рясно квітучий щільний кущ. Квітки фіолетові, рожеві, кармінні, білі. Цвітіння триває з кінця травня до середини червня. Посівом насіння, черенкуют або ділять кореневища. Зростає на відкритих сонцю місцях, грунту любить родючі, суглинні.

Барвінок малий родом із Західної та південно-західної Європи. Являє собою багаторічна рослина з пагонами довжиною до одного метра. Цвіте в травні невеликими квітками ніжно-блакитного кольору. Барвінок росте рівним, зеленим килимом, який зимує під снігом.

Розмножується рослина весняним діленням втеч. Барвінок морозостійкий, любить півтінь, зростає на легких, добре удобрених грунтах, не любить перезволоження.


Не нашли то, что искали? Вернитесь к поиску планировок квартир по параметрам типового проекта. Поддержите проект, расскажите о tipdoma.com в социальных сетях:

Adblock
detector