Последние записи

Цибулини лілій ЛО-гібридів: королівські форми у вашому саду

ОТ-гібриди лілій були отримані в результаті схрещування примірників трубчастого виду і східних лілій, іменованих також Орієнталії. Цей вид лілій зобов’язаний своєю появою селекціонерам США, проте, в сучасному вдосконаленому вигляді вони вийшли з рук голландських квітникарів. Квітконіс цього гібрида неймовірно міцний, а ось тип квітки різниться від кубоподібного до пониклого. Максимальна кількість суцвіть таких лілій велике — до 40 штук на одному стеблі. Заказати цибулини лілій ЛО-гібридів ви можете тут https://yaskravaklumba.com.ua/ua/shop/category/klubniilukovitsy/lilii/lilii-lo-gibridy.

Фактично один стебло може виглядати як повноцінний букет. Завдяки ефектному зовнішньому вигляду, розкішному аромату, висоті стебел гібриди ВІД вельми затребувані.

Основні характеристики

Дуже часто лілії в цілому і ОТ-гібриди зокрема продають як Лілійні дерева, кількість суцвіть яких досягає сотні квіток. Насправді все ботаніки сходяться на думці — таких різновидів не існує. Але навіть при цьому гідності ОТ-лілій неймовірно різноманітні. У цьому різновиді є ряд переваг, які виділяють їх серед усього розмаїття лілейної царства.

Висота. Є різновиди ОТ-гібридів, які через кілька років після висадки виростають до неймовірних розмірів — вище метра, іноді навіть до півтора метрів. Тому цей вид чудово виглядає в ландшафтному дизайні, особливо в компанії з низькорослими сортами.

Оригінальна цвітіння. Подібні каскади з безліччю суцвіть, безсумнівно, виглядають розкішно і вражають своєю величчю і ароматом.

Стійкість до шкідників, хвороб. Зимостійкість у багатьох сортів висока, але потрібно укриття на період холодів.

Огляд популярних сортів

ОТ-гібриди сьогодні налічують безліч красивих сортів. Лілії цього виду користуються величезною популярністю не тільки у квітникарів, але і у селекціонерів. Кожен сорт відрізняється розкішним цвітінням, ефектною забарвленням, заввишки стебла. Кращі сорти представлені вражаючим різноманітністю.

«Істерн мун»:

  • стебла прямостоячі типу, листя густа;
  • листя зелене, з пурпуровими або коричневими штрихами;
  • висота стебла від 30 до 250 см;
  • листя або черешкового, або сидячого типу, довжина до 20 см;
  • розташування листя впорядковане, іноді мутовчатое;
  • квіти одиночного типу або зібрані в невеликі суцвіття у вигляді парасольки;
  • забарвлення: білий, оранж, червоний, рожевий, жовтий, бузковий в цяточку, смугу, або плямисті.

Особливості догляду

Лілії-гібриди люблять підживлення органічного і мінерального типів. Можна використовувати компост, курячий послід в розбавленому стані. Свіжий гній використовувати не можна. Підживлення органікою відбувається навесні, мінеральні комплекси вводять тричі, перший раз як тільки земля почала відтавати, але сніг ще не зійшов.

У відкритому грунті лілії непогано зимують. Однак є сорти, які вимагають укриття на період холодів. Практично всі ОТ-гібриди краще укрити в перший рік після посадки. Зона висадки мульчують хвоєю або тирсою, потім прикривається сухим листом. За осені стебла зрізаються повністю. Якщо лілії ростуть в регіоні з суворим кліматом, краще закрити їх поліетиленовою плівкою від дощу. Це дозволить зберегти сухий грунт і добре перезимувати.

В цілому догляд за гібридами нескладний. При відсутності опадів необхідно регулярне зволоження, особливо в червні. Також важливо здійснювати своєчасну прополку і мульчувати грунт.


Не нашли то, что искали? Вернитесь к поиску планировок квартир по параметрам типового проекта. Поддержите проект, расскажите о tipdoma.com в социальных сетях:

Adblock
detector