Последние записи

Які дивани в моді в 2019 році: огляд тенденцій

М’які меблі також схильні до впливу модних тенденцій, хоч і купуються з розрахунком на кілька років використання. Якщо ви хочете, щоб ваш інтер’єр довго радував око, дарував гармонію і комфорт, читайте нашу статтю. У ній ми зробили огляд на модні у 2019 році сучасні дивани.

Дизайн

Тенденції сучасного дизайну вимагають у всьому мінімалізму і стриманості. Це стосується і м’яких меблів. Наймодніші дивани ті, які мають просту форму з чіткими контурами. Зайва скромність компенсується цікавим забарвленням. Наприклад, дуже стильно виглядає диван прямої форми з геометричним принтом. Що важливо, він гармонійно впишеться в практично будь-який інтер’єр.

Ще один безперечний тренд цього року — екологічність. Щоб відповідати йому, вибирайте диван з оббивкою з екотканей «під мішковину». Доречний буде каркас з металу або зістареного дерева.

Оббивка

Поговоримо докладніше про оббивку меблів. Найбільш актуальними варіантами є:

  • флок — красивий оксамитовий матеріал. Він дарує приємні тактильні відчуття, не промокає і не боїться кігтів домашніх тварин;

  • натуральна шкіра — оббивка з цього матеріалу вважається класикою, яка не підвладна впливу часу і моди. Головне достоїнство натуральної шкіри — довгий термін служби, який обчислюється десятиліттями. Але і ціна відповідна;

  • жаккард — це вишукана тканина складного плетіння. Вона міцна, гладка, тривалий час зберігає свій колір і форму.

А ось в список антітрендiв потрапили дивани з оббивкою з велюру, шенилла, гобелена і мікрофібри.

Форма

Як вже говорилося вище, в моді дивани простої форми. Якщо прямий здається занадто нудним, то можна купити диван кутовий. Він є оптимальним варіантом, якщо в приміщенні мало місця і потрібно зберегти якомога більше вільного простору.

Також варто придивитися до модульних моделей. Вони складаються з декількох блоків, які можна міняти місцями. Такий диван — це м’який «конструктор», який можна в будь-який момент перетворити в зручні крiсла чи лежанку.

Ще один цікавий варіант — острівні дивани. Округлена модель однаково презентабельно виглядає з усіх боків. Однако ii можна встановити лише в просторiй вiтальнi. В маленькому приміщенні такий диван, на жаль, буде займати багато місця.

Кольорові рішення

При виборі модного дивана слід звертати увагу на забарвлення. У нинішньому сезоні актуальні спокійні натуральні відтінки:

  • бежевий;

  • сірий;

  • шоколадний;

  • зелений мох;

  • ліловий;

  • глухий синій.

На піку популярності як однотонні дивани, так і з геометричними візерунками. Смуги, трикутники, кола стильно виглядають у всіх сучасних інтер’єрах. А при необхідності їх можна органічно вписати навіть в класичний стиль.


Не нашли то, что искали? Вернитесь к поиску планировок квартир по параметрам типового проекта. Поддержите проект, расскажите о tipdoma.com в социальных сетях:

Adblock
detector