Последние записи

Служба повірки води в Харкові

Однією з обов’язкових процедур, яким повинні піддаватися індивідуальні прилади обліку, що встановлюють в будинках або в квартирах є метрологічна повірка. Варто відзначити, що час експлуатації таких лічильників становить в основному 12 років. Але через неідеального стану водопровідних мереж необхідно проводити раз у 6 років повірку лічильників холодної води і раз у 4 роки лічильників гарячої води. Служба повірки води в Харкові користується великою популярністю у населення.

Також існують універсальні прилади і в цьому терміни повірки їх можна подивитися в паспорті.

Процедура повірки лічильників необхідна з метою перевірки їх робочого стані, а також точність підрахунку використаного обсягу води.

Здавати лічильники на перевірку необхідно в двох випадках:

  • коли настав черговий термін повірки (в разі ігнорування даного інтервалу, показання такого лічильника не будуть прийматися до відома, і жителі квартири почнуть платити за загальним тарифом);
  • при спостереженні несправність лічильника, коли він не точно підчитують обсяги використаної води.

Причиною несправності лічильників найчастіше стають різні домішки, сміття і іржа, які можуть бути присутніми в трубах і пошкодити обладнання, або порушити процес підрахунку кубів води. В даному випадку лічильник може налічуватися більшу кількість обсягу води, що негативно позначається безпосередньо на самих жителів квартири.

Під час повірки лічильників фахівець-метролог порівнює показання лічильника з еталонними параметрами, які отримують за допомогою допоміжної метрологічної техніки. В результаті проведеної експертизи виявляється різниця між двома показниками, допустима похибка тут може бути не більше 0,5%. Якщо вона більша, то лічильник вважається несправним.

Повірка лічильників може відбуватися за допомогою двох способів: з демонтажем лічильника або без демонтажу.

У першому випадку, на час перевірки лічильника ставиться заглушка, а самі роботи проводять за 1-3 днів і після знову монтують лічильник назад, якщо він виявився справним.

У другому випадку процес повірки лічильників проводять на місці, використовуючи для цього спеціальне обладнання.


Не нашли то, что искали? Вернитесь к поиску планировок квартир по параметрам типового проекта. Поддержите проект, расскажите о tipdoma.com в социальных сетях:

Adblock
detector