Последние записи

Родентициди – ефективний захист проти щурів та мишей

Родентицидні препарати спрямовані на знищення популяцій сірих, чорних мишей та щурів. Залежно від механізму дії та складу засобу ефект може спостерігатися вже через кілька годин. Проте у продажу є родентициди, які мають більш пролонговану дію. Найчастіше ці препарати представлені у формі приманок, оскільки гризунів легко приманити, викликаючи харчовий інтерес. Хоча є різні препаративні форми засобів, які допомагають досягти максимальної ефективності.

Механізм дії родентицидів

Родентициди містять активні речовини, які спричиняють внутрішню кровотечу, блокують передачу нервових імпульсів та порушують функціональність дихальної системи. На 3-4 день після поїдання приманки гризуни відчувають ядуху, тому намагаються вийти на свіже повітря. Завдяки такій дії миші та гризуні зазвичай помирають на вулиці, а не у приміщенні.

Крім того, більшість родентицидів мають у складі муміфікатор. Він перешкоджає розкладанню мертвих гризунів і поширенню неприємного запаху. Одразу після вживання родентицидів вони не відчувають нічого підозрілого, тому не викликають занепокоєння у інших особин.

Активні речовини, які входять до складу родентицидів

До складу родентицидів входить основний компонент, а також ароматичні та смакові домішки, які приманюють гризунів. Окремі виробники збагачують вміст додатковими речовинами (муміфікатор або феромон), щоб досягти максимальної ефективності при знешкодженні популяції. Сучасні родентицидні препарати забезпечують швидку та ефективну обробку житлових, нежитлових приміщень, складів, фабрик, зерносховищ тощо – незалежно від їх складу.

Активні речовини, які найчастіше входять до складу родентицидів:

  • ундекан-2-он;
  • бродіфакум;
  • бромадіолон;
  • діфетіалон тощо.

Перш ніж купити родентицид, перегляньте його склад та детально ознайомтеся з особливостями кожного компоненту. Застосовані речовини є ефективними антикоагулянтами, які однаково добре борються з популяціями гризунів.

Приклади родентицидів та інструкція з використання

Найчастіше приманки розкладають там, де були помічені гризуни. Можна засипати родентицид прямо в нору, дотримуючись рекомендованого виробником дозування. Гранули, тісто, зерно, брикети та пасти потрібно регулярно оновлювати. Якщо приманка тривалий час залишається недоторканою, дератизація може вважатись завершеною.

Популярні родентициди:

  • Смерть Щурам;
  • Капкан;
  • Брос;
  • Котофеїч;
  • ПацюкOFF та інші.

Обов’язково розкладайте засіб у рукавичках, оскільки гризуни мають дуже хороший нюх. Якщо вони відчують сторонній запах на отруті, їсти її не будуть. При використанні будь-якого із вказаних препаратів дотримуйтесь інструкції та правил особистої безпеки.


Не нашли то, что искали? Вернитесь к поиску планировок квартир по параметрам типового проекта. Поддержите проект, расскажите о tipdoma.com в социальных сетях:

Adblock
detector