Последние записи

Самогонний апарат для віскі: вибираємо обладнання для домашнього виробництва

Самогонний апарат для віскі: вибираємо обладнання для домашнього виробництва

Щоб одержати в домашніх умовах віскі, треба зберегти характерні органолептичні якості сировини та одночасно видалити шкідливі домішки. Для цього використовують самогонні апарати із міді. Матеріал дорогий, доступний не всім, тому часто замість мідних ємностей беруть нержавіючу сталь, а всередині колони закладають насадки Панченкова або кільця Рашига.

До середньої цінової категорії можна віднести будь-який якісний самогонний апарат для віскі, у якого мідна колона, а всі інші частини з нержавіючої сталі. Також до розряду щодо недорогих потрапляють дистилятори, зроблені повністю з нержавіючої сталі з царгою або колоною, в яку закладають мідні насадки. Самогонний апарат для віскі: вибираємо обладнання для домашнього виробництва ви можете замовити на сайті https://spirtkolonna.kh.ua/ru/product-category/viskarnaya-seriya/.

Особливості приготування віскі та самогонних апаратів для нього

Для приготування віскі беруть ячмінь, для бурбона використовують кукурудзу з іншими злаками. Загалом процес виробництва цих двох напоїв схожий.

Спочатку із зерна роблять солод чи купують готовий. Потім готують сусло, зброджують, переганяють двічі і настоюють у бочках або на дубовій трісці.

Особливості виробництва віскі та бурбону:

  1. Із зерна утворюється густа солодова брага. При нагріванні вона може пригоріти. Тому важливо використовувати куб із досить товстим дном та забезпечити рівномірний прогрів ємності.
  2. Переганяють продукт 2 рази, щоб досягти потрібної фортеці зі збереженням аромату та смаку.
  3. У зерновій бразі знаходяться сірчисті сполуки, що надають спирту характерного неприємного запаху. Для перегонки використовують апарати з мідними частинами. Мідь приєднує сірку та насичує спирт своїми іонами. Після цього він краще наполягає.

Щоб вибрати самогонний апарат для віскі, треба врахувати розміри куба перегінного. Найчастіше беруть 20 л і більше, тому що з такого обсягу виходить приблизно 2-2,5 л 40% напою.

Чи можна робити віскі на звичайному недорогому апараті

Найбільш просунуті винокури застосовують для перегонки апарати з парогенератором або фальш-дном. Якщо такої немає, треба фільтрувати готову брагу чи сусло перед додаванням дріжджів. В цьому випадку на дно нічого не пригорить, навіть якщо воно тонке.

Робити бурбон, джин, віскі та інші міцні напої із солодових брагів на простому самогонному апараті можна. Найкраще для цього підходять моделі колонного типу, які дають високу міцність напою.

Іноді переганяють на устаткуванні із сухопарником і отримують добрий результат. Бажано використовувати мідні насадки, щоб максимально очищати спиртові пари та усунути неприємний запах.


Не нашли то, что искали? Вернитесь к поиску планировок квартир по параметрам типового проекта. Поддержите проект, расскажите о tipdoma.com в социальных сетях:

Adblock
detector