Последние записи

Де купити сітку для огірків?

Сітка для огірків: різновиди, інструкція по установці і виготовлення

Огірки, як і будь-які в'юнкі рослини, намагаючись бути обласканими сонячними променями, обвиваючи своїми тонкими стеблами зустрічаються на шляху опори, прагнуть вгору. У дикій природі цими опорами виступають поруч зростаючі дерева.

При вирощуванні огірків в якості культурних рослин для полегшення догляду за ними і отримання багатого врожаю споруджують шпалери. Як зробити шпалеру для огірків, приклавши мінімум сил і витрат, і створивши при цьому надійну і довговічну конструкцію, розглянемо докладніше. Ви можете купить сітку для огірків дуже економно.

Переваги шпалерного вирощування

Вирощування огірків на шпалері набагато продуктивніше, ніж в розстил. Це обумовлено тим, що при вертикальному розміщенні культура може позбутися торішніх «покладів» суперечка інфекції в грунті. І навіть при попаданні хвороботворних суперечка з водою на нижнє листя рослини, вони не поширюються далі, швидко висихаючи разом з крапельками роси.

Шпалера — конструкція, що складається з опори і підставки, за якими натягнута дріт або джгут для обвиття витончених стебел витких рослин

Під облаштування опорних конструкцій часто використовують вже готові вертикальні поверхні, споруджуючи шпалери за допомогою натягнутого дроту біля стін, стовпів і парканів.

Шпалеру можна використовувати при вирощуванні огірків як відкритому грунті, так і в парниках. Така установка має масу незаперечних переваг, основні серед яких:

  1. Економія земельної площі. Грядка, обладнана шпалерами під огірки, займає мінімум місця, але при цьому здатна вмістити в два рази більше рослин.
  2. Зниження ризику захворювань культури. Шляхом виключення контакту стебла і листя ліани з землею, найпростіше попередити ураження культури пероноспорозом і борошнистою росою.
  3. Прискорення процесу вегетації. У добре провітрюваних посівах не так помітний добовий перепад температур. Завдяки вертикальному вирощування рослина отримує більше світла і тепла, що позитивно позначається на його розвитку.
  4. Збільшення обсягів врожаю. Як показує досвід городників, які застосовують шпалери при вирощуванні огірків, при правильному догляді з ділянки площею всього в 5 кв.метрів можна зібрати до 80 кг здорових зеленці. Звисають з батогів овочі не деформуються і мають рівномірний насичений забарвлення.
  5. Полегшення догляду за культурою. Обплітаючи прути, ліана рівномірно розподіляється по опорі. Це значно спрощує обробку стебел і листя рослин від шкідників, а також проведення підживлення і поливу.
  6. Збір чистого врожаю. За рахунок вертикального розміщення культури визріли плоди не стосуються вологого грунту, завдяки чому виключається їх пачканье.

Та й збір врожаю зі шпалери займає мінімум часу і сил. Між вертикально розташованими опорами зручно переміщатися. За рахунок рівномірного розподілу рослини по опорі при знятті плодів найпростіше попередити заломи і пошкодження витончених стебел.


Не нашли то, что искали? Вернитесь к поиску планировок квартир по параметрам типового проекта. Поддержите проект, расскажите о tipdoma.com в социальных сетях:

Adblock
detector