Последние записи

Імплантація зубів в Броварах

Імплантація зубів — сучасний метод відновлення втрачених зубів, який повертає комфорт жування, нормальну дикцію і притягальну посмішку. Суть його полягає у імплантації в щелепних кісток штучного металевого кореня, на який встановлюється коронка, за формою, виглядом і функцій неотличимая від природних зубів. Але, як і у всіх інших випадках, у переваг цього методу є своя оборотна сторона.

Деякі люди, які вивчають питання перед прийняттям рішення про те, якого виду протезування віддати перевагу, підозрюють, що від них щось приховують, тому всюди пишуть тільки про плюси імплантації, а про мінуси — коротко і невиразно. Ми постараємося чесно і об'єктивно розібратися в плюсах і мінусах імплантації зубів разом з вами.

Чесно про мінуси імплантації

Незважаючи на вагомі плюси — відновлення жувальної навантаження на кістку і зупинку атрофії кісткової тканини, відчуття імплантату як своїх власних зубів, чудовий зовнішній вигляд, довговічність і надійність, відсутність необхідності обточувати сусідні зуби, — у імплантації є і своєрідні недоліки, які ми докладно розглянемо.

  1. Біль після імплантації. Установка імплантату (або імпланту — іноземне слово все вимовляють по-різному) — це хірургічна операція з усіма витікаючими наслідками — в числі яких і біль протягом деякого часу після операції. При нормальному перебігу процесу біль проходить протягом декількох (3-5) днів.
  2. Можливі ускладнення. До числа найбільш серйозних ускладнень можна віднести відторгнення матеріалу — організм не сприймає чужорідний предмет і намагається позбутися від нього. Запалення, біль, пухлина, рухливість імплантату, виділення рідини і навіть підвищення температури тіла. Справедливості заради, скажімо, що ймовірність такого результату дуже невисока — вона складає всього 2-3% від загального числа людей, яким встановлено імплантати.
  3. Наявність протипоказань. У імплантації, як і більшості всіх лікувальних процедур є протипоказання — ситуації, в яких неможливо встановити імплантати. До їх числа відносяться: вік до 20 років, цукровий діабет (другого типу), гепатит, СНІД, інші імунні, а також серцево-судинні захворювання, порушення згортання крові, бруксизм і деякі інші. Одні з протипоказань можна обійти, інші ні.
  4. Довгий процес установки. Сама установка може бути проведена буквально за 1-2 відвідування стоматолога, але загальний період приживлення штучного кореня може займати від 6 місяців до 1-2 років. Зате в разі успішного результату (а це, нагадуємо — 97-98% всіх випадків) — ви будете мати такий же зуб, як і раніше, який прослужить вам без всяких проблем 10-20 років, а то і більше.
  5. Догляд за імплантатами складніший в порівнянні зі звичайними зубами, хоча і не набагато. Їх необхідно більш ретельно чистити, а також регулярно ходити на прийом до стоматолога, який повинен контролювати стан імплантату і своєчасно вжити заходів, якщо раптом виникнуть якісь проблеми.
  6. Вартість імплантації досить висока. Ціни установки одного імплантату починаються від 18000 рублів — і це без урахування вартості коронки. В інших клініках (особливо столичних) сумарна вартість нового зуба може перевищувати 100000 рублів і більше.

І все ж плюси в більшості випадків переважують мінуси. В іншому випадку імплантація не застосовувалася б настільки широко, а цієї технології, на хвилиночку — вже понад 55 років. Перша операція була з успіхом проведена розробником цієї технології і засновником фірми Nobel Biocare (яка до сих пір лідирує в науковій розробці і виробництві імплантатів) Пером-Інгвар Бранемарк ще в далекому 1965 році.

З тих пір були проведені мільйони операцій у всьому світі, з'явилося ще кілька великих компаній, що займаються виробництвом імплантатів, інструментів і комплектуючих, були запропоновані імпланти більш досконалої форми і з новітніх, біосумісних матеріалів, технологія відпрацьована до досконалості, а дослідження наслідків імплантації придбали наймасштабніший характер, включаючи багато тисяч пацієнтів, які спостерігаються протягом десятків років. Але все ж, повернемося до мінусів імплантації і розберемо їх більш ретельно.


Не нашли то, что искали? Вернитесь к поиску планировок квартир по параметрам типового проекта. Поддержите проект, расскажите о tipdoma.com в социальных сетях:

Adblock
detector