Последние записи

Вибираємо змішувач для ванної: на що звернути увагу?

На сучасному ринку представлений великий асортимент змішувачів. Як вибрати оптимальний варіант, ми детально розповімо в нашій статті.

Вид

Змішувачі бувають чотирьох основних видів. Найбільшого поширення набув змішувач, який є цілісною конструкцією. Завдяки відсутності обертових елементів, такий кран має тривалий експлуатаційний термін. Інша його перевага — простота у використанні, оскільки включення та настройка температури води виконуються одним важелем.

Двохвентильні змішувачі вважаються традиційними. Вони поступово відходять у минуле, а якщо і використовуються, то для оформлення ванної кімнати в ретро-стилі. Для регулювання температури води та її подачі використовуються крани-букси. Перевага такої моделі в доступній вартості.

Змішувачі нового покоління термостатичні. Вони автоматично підтримують потрібний температурний режим протягом усього купання. Якщо раптом припиниться подача холодної води, то він автоматично вимкнеться. Таким чином людина не ошпариться окропом.

Матеріал

Ще один важливий критерій вибору — це матеріал виготовлення. Більшість виробників пропонують вироби з латуні або бронзи. Вони хоч і важкі, але зате мають тривалий експлуатаційний термін. Також є бюджетні моделі з силумінового сплаву. Вони прослужать недовго.

На думку експертів, найкращий варіант — це змішувач з латуні. Він має ряд переваг:

  • менш схильний до корозії;

  • не забруднюється;

  • має естетичний зовнішній вигляд.

Зовнішнє покриття

Дизайн змішувачів визначає їх покриття. Більшість моделей покриті хромом, який має гарний металічний блиск. Цей матеріал, крім того, практичний в експлуатації. Він не накопичує бруд, захищає від появи мікробів, не іржавіє.

Нікель — це також покриття під метал. Але він має більш глибокий колір.

Також змішувачі покриваються емаллю. Цей матеріал представлений в різноманітті колірних рішень, наприклад стильним є змішувач під мармур. Але до мінусів можна віднести крихкість емалі, її легко пошкодити.

Тип кріплення

Змішувачі бувають врізні та настінні. Перші встановлюються безпосередньо на корпус ванної або раковини. Настінні монтуються на стінну панель.

Спосіб монтажу

Монтаж змішувача безпосередньо залежить від вибору кріплення. Однак роботи в будь-якому випадку нескладні — з ними впорається практично будь-який чоловік. Найкраще кріпити змішувач на висоті до 1 м над підлогою. Гайки не потрібно сильно затягувати, щоб деталі не лопнули.

Де купити змішувач?

Якщо потрібна якісна сантехніка, то варто відвідати сайт інтернет-магазину Cersanit. У його каталозі представлені:

Представлені товари відповідають високим європейським стандартам якості. На них також видається гарантія від 2-х до 10 років.

Сантехніка Cersanit не тільки якісна, але і стильна. Вона вдало впишеться в сучасний чи класичний інтер’єр.


Не нашли то, что искали? Вернитесь к поиску планировок квартир по параметрам типового проекта. Поддержите проект, расскажите о tipdoma.com в социальных сетях:

Adblock
detector