Последние записи

Що таке теплоаккумулятор для котлів опалення?

Теплоаккумулятор або буферна ємність є невід'ємною частиною в сучасній системі опалення. Основне його призначення — накопичення і збереження тепла, отриманого від джерела живлення, з подальшим використанням його в системі тепло водопостачання в міру необхідності. Тепловий акумулятор значно знижує витрату палива і запобігає його втрати. Його конструкція являє собою великий циліндричний корпус з утепленими стінами, виконаний з вуглецевої або нержавіючої сталі. Утеплювач може бути з поліуретану або будь-якого іншого матеріалу, і чим більше шар теплоізоляції, тим краще бак тримає в собі накопичене тепло. Крім того що теплоаккумулятор чітко і правильно стежить за процесами генерації і віддачею теплової енергії, він надійно оберігає систему опалення, не допускаючи перегріву котла. Замовити теплоаккумулятор для котлів опалення ви можете тут vodolex.com.ua/ru/teploakkumulyatory.

Навіщо потрібен тепловий акумулятор?

Якщо до системи опалення підключено теплоаккумулятор, власникові не доведеться двічі на день розтоплювати котел, щоб підтримати необхідну температуру повітря в приміщенні. Він допоможе:

  • підвищити ефективність роботи котла;
  • істотно зменшити витрату палива;
  • збільшити експлуатаційний термін служби обладнання;
  • вирівняти скачки температурних коливань;
  • забезпечити надійність і безпеку котла і опалювальної системи.

Твердопаливні котли, що працюють спільно з буферною ємністю, забезпечують будинок теплом, в ньому завжди затишно і комфортно.

Основні види теплових акумуляторів

Буферні ємності можуть бути різних типів і обсягів, які підбираються з урахуванням потужності котла, особливостей і призначення опалювальної системи. Основним призначенням теплоаккумуляторов є накопичення тепла і його віддача в міру необхідності, тому їх широко застосовують для роботи в системі гарячого водопостачання, використовуючи найбільш дешеву енергію твердопаливного котла. Підігрів води відбувається через змійовик, вмонтований в бак, який виконує функцію теплообмінника. Існують моделі, до яких можна підключати альтернативні джерела тепла, наприклад, сонячні колектори. Позитивних моментів у теплоаккумуляторов багато, і всі вони ефективні в плані виконання своїх основних функцій з нагрівальним агрегатом. До покупки теплового акумулятора слід підійти відповідально, враховуючи обсяг і габарити бака, ну а за розрахунком потужності краще звернутися до фахівців.


Не нашли то, что искали? Вернитесь к поиску планировок квартир по параметрам типового проекта. Поддержите проект, расскажите о tipdoma.com в социальных сетях:

Adblock
detector