Последние записи

Як вибрати ортопедичні дивани для щоденного сну?

КРАЩИЙ ДИВАН ДЛЯ СНА з ортопедичним матрацом

Зручні і компактні дивани-ліжка завдяки ефекту "два в одному" активно використовуються в умовах малогабаритних квартир, дозволяючи власникам заощадити на витратах по покупці меблів. Додатковим бонусом для власників стає придбання виробів, в основі спального місця яких знаходиться ортопедичний матрац. Ви можете заказати та вибрати ортопедичні дивани для щоденного сну, бiльш детально тут.

Доведено важливість правильного положення хребта під час сну. Диванні подушки, які є частиною спального місця, володіють зниженою жорсткістю, що не корисно для спини. М'яке підстава згодом просідає і деформується під вагою тіла. Сон ж на ортопедичному матраці є профілактикою ряду захворювань — сколіозу, кіфозу, лордозу та інших. Однак при встановлених медичних діагнозах, травмах спини і інших патологіях хребта дивану слід віддати перевагу ліжко з ортопедичним матрацом необхідної жорсткості.

Безсумнівним достоїнством диванів-ліжок є економія простору і можливість їх трансформації — на них можна не тільки спати, а й приймати гостей. Істотний недолік розкладаються моделей без білизняних ящиків — відсутність місця для зберігання подушок і ковдр. Вартість виробів з ортопедичними матрацами вище, ніж у звичайних диван-ліжок.

Деталь меблевого інтер'єру, яку планується регулярно використовувати для нічного сну, слід підбирати з урахуванням наступних критеріїв:

  • зручності використання розкладають механізму;
  • якості матеріалу каркаса;
  • наявності ортопедичного матраца;
  • розміру спального місця;
  • якості матеріалу оббивки і параметрів зносостійкості тканини;
  • складу наповнювача або конструкцій пружинних блоків.

Кращим стане диван з ортопедичним матрацом, який швидко трансформується в ліжко, має надійний механізм розкладання і місце для сну з достатнім ступенем жорсткості. Гіпоалергенні і міцні матеріали оббивки збільшують термін експлуатації конструкції.

На вартості дивана більшою мірою позначається вибір типу спального місця. Матрац може бути звичайним або ортопедичним, тобто мати підвищену комфортність.

Підтримку спини під час сну, зняття напруги з суглобів і хребта забезпечують вироби з

  • пінополіуретану;
  • шарів з ППУ, холлофайбера і кокосової стружки;
  • пружинних блоків.

ППУ в підставі матраців надає поверхні велику жорсткість, ніж пружини. Волокно з холлофайбер також відрізняється підвищеною міцністю, воно не вбирає в себе вологу і запахи. Матеріал цінується за гіпоалергенні якості, наматрацники з холлофайбера відрізняються гарною якістю і підвищену зносостійкість. Кокосова стружка (спресована койра) шаром товщиною 5-6 см відрізняється гнучкістю і пружністю, що дозволяє створити на час сну додаткову підтримку хребту.

У складі пружинного блоку можуть бути незалежні або залежні пружини. Від координації їх дії залежить прогинання поверхні спального місця. Якісні пружини, навіть пов'язані один з одним в сітку, не скриплять в процесі експлуатації і не ламаються, прориваючи тканинну оббивку. Однак з часом вони починають зношуватися — блоки розтягуються під дією навантажень і створюють в центрі матраца ефект гамака.

Найбільш зручні і ергономічні дивани для сну з ортопедичним матрацом містять в своїй конструкції незалежні пружини. Кожна з них зашита в тканинний чохол і з'єднується з подібними елементами в стрічки, які формують блок. Такі пружини виконують свою роботу з підтримки тіла незалежно один від одного і створюють ортопедичний ефект.


Не нашли то, что искали? Вернитесь к поиску планировок квартир по параметрам типового проекта. Поддержите проект, расскажите о tipdoma.com в социальных сетях:

Adblock
detector