Последние записи

Як грамотно покласти тротуарну плитку?

Тротуарна плитка — красивий, міцний і недорогий матеріал, яким можна обробити прибудинкову територію. Однак залучення укладальників може обійтися недешево. Розглянемо, як проводиться укладання тротуарної плитки на присадибній ділянці своїми руками.

Тротуарна плитка — красивий, міцний і недорогий матеріал, яким можна обробити прибудинкову територію. Однак залучення укладальників може обійтися недешево. Саме тому багато хто хоче укласти плитку своїми руками без сторонньої допомоги. Але далеко не всі знають, як це правильно зробити. Поговоримо більш детально про те, як самому покласти на присадибній ділянці тротуарну плитку у дворі. Заказати тротуарну плитку ви можете тут https://concrete.kiev.ua/.

Як вибрати тротуарну плитку?

При виборі плитки потрібно звернути увагу на цілий ряд важливих параметрів. Один з найголовніших — товщина матеріалу. Саме від неї залежатиме те, скільки прослужить вимощена територія. Товщину підбирають виходячи з умов експлуатації бруківки. Ось правила, які допоможуть правильно її визначити:

  • для зони, по якій будуть переміщатися люди пішки (стежки, прогулянкові майданчики, доріжки) буде досить плитки товщиною 50 — 60 мм;
  • якщо на брукованої поверхні знаходитимуться транспортні засоби або інші тяжкі об’єкти (наприклад, мобільні бетонні клумби), то товщина повинна бути в межах від 60 до 80 мм.

Наступний важливий момент — матеріал, з якого виготовлено покриття. Він впливає не тільки на його естетику, зовнішній вигляд, але і на міцність, термін служби, здатність витримати значні навантаження під час експлуатації. Найчастіше тротуарну плитку виробляють з:

Найбільш міцні і довговічні вироби з каменю і клінкеру. Однак потрібно пам’ятати, що ціна у них аж ніяк не демократична. Тому якщо вам потрібно вимостити ділянку великої площі, але ви не маєте значними коштами, ці варіанти відразу потрібно відкинути. Але якщо вам потрібно викласти кілька доріжок або невеликий майданчик, придивитися варто саме до них — і кам’яна, і клінкерна бруківка будуть служити практично вічно.

Друге місце по міцності і довговічності займає продукція з бетону і полімерної суміші. Вона не так міцна, як клінкерна і кам’яна, але на десяток-другий років служби її цілком вистачить. При цьому варто така плитка в рази дешевше. Але слід враховувати, що вона чутлива до серйозних навантажень і механічного впливу. Наприклад, якщо упустити важкий предмет на камінь, він отримає лише подряпину. А ось якщо такий предмет впаде на виріб з бетону або спеціального полімеру, воно може розколотися.

Також плитку для тротуарів виготовляють з пластмаси і особливої ​​гумової суміші. Відразу слід сказати: така бруківка має нетривалий термін служби, низьку міцність і невелику надійність. Однак це з лишком компенсується ціною — коштує вона копійки. Дивитися в її сторону варто, якщо:

  • ви сильно обмежені в фінансах;
  • плитку не планується піддавати серйозним навантаженням;
  • вимощені ділянки рідко будуть використовуватися за призначенням (це, наприклад, актуально для дачі, на якій проводять всього 1-2 місяці на рік).

Останнє, на що потрібно звернути увагу — це форма плитки. Технічні вимоги і умови експлуатації тут на вибір впливають мало — на чолі кута естетика. Кожна з форм бруківки має власне маркування. Нижче наведена таблиця, в якій показано співвідношення маркувальних індексів і геометрії матеріалу.


Не нашли то, что искали? Вернитесь к поиску планировок квартир по параметрам типового проекта. Поддержите проект, расскажите о tipdoma.com в социальных сетях:

Adblock
detector