Последние записи

Історія вінілу. Нев’янучий звук

Коли я говорю про мийні машинки, то, звичайно, маю на увазі машинки з вакуумним насосом для видалення рідини. Насправді це найефективніші пристосування, і результат виходить найкращим. Тільки особливо забруднені платівки вимагають якогось попереднього замочування чи кількох циклів миття. Вручну теоретично можна теж відмити платівку добре, але це дуже складно, а часу і сил для цього потрібно в рази більше, до того ж пари ізопропілового спирту не особливо корисні для здоров’я. У машинок є одна вада — ціна. Якщо подивитися на конструкцію, особливо зсередини, стає зрозуміло, що вартість має бути набагато меншою, в рази. Але з цим важко щось поробити. Багато моїх знайомих вирішили цю проблему, купуючи машинки в складчину, — на п’ять-шість чоловік витрати виходять стерпними, адже потреби мити вініл щодня зазвичай не виникає, а значить, коли це необхідно, прилад буде доступний кожному. Замовити вінілові платівки Поп музика по гарній вартості ви можете в магазині Plativka.

Який конверт вибрати? Давайте міркувати логічно. Конверт повинен бути зручний, відносно довговічний, забезпечувати деякий механічний захист та ізоляцію, а також володіти антистатичними властивостями. Звичайні паперові конверти не підходять, а конверти з діркою по яблуку тим паче. З боку платівки має бути плівка. Але просто плівкові пакетики незручні, тому що мають властивість збиратися в гармошку у процесі приміщення платівки в основний конверт. Найкраще працює поєднання паперу та плівки. Для себе я вже давно вибрав конверти Mobile Fidelity як найбільш якісні та зручні. Не найдешевший варіант, але за наявності гарної колекції воно того варте.

Інші варіанти, простіше, також мають право на існування. І не варто забувати про одну дрібницю — розріз внутрішнього конверта по відношенню до зовнішнього конверта повинен бути спрямований вгору — так, можливо, не так зручно витягувати платівку, але пилу точно наб’ється менше. Після цього залишається помістити всю пластинку з обкладинкою у зовнішній захисний конверт. Звичайно, найнадійніші варіанти — конверти з клапаном та клейким шаром. Але на практиці це дуже моторошно у використанні і, якщо ви не живете на цементному заводі, не дуже й потрібно. Досить звичайного конверта з прорізом по одній стороні, щоб захистити обкладинку від зовнішніх впливів. Тут можна згадати один колекціонерський прийом — вкладати у зовнішній конверт окремо платівку та окремо обкладинку. Це, як на мене, виправдано при пересиланні, але не обов’язково при зберіганні пластинок на полиці — не ті умови, щоб пластинка могла якось пошкодити зовнішню обкладинку.


Не нашли то, что искали? Вернитесь к поиску планировок квартир по параметрам типового проекта. Поддержите проект, расскажите о tipdoma.com в социальных сетях:

Adblock
detector