Последние записи

Освітлення в спальні: ідеї та варіанти розміщення світильників

З великої різноманітності освітлювального обладнання велику популярність набувають настінні світильники, що міцно влаштувалися біля ліжок, столів, дзеркал та інших предметів домашнього інтер’єру. Вони дозволяють створювати цікаві ефекти та дизайнерські рішення, замінювати основне освітлення та виступати в ролі декоративного підсвічування. У зв’язку з наявністю великої різноманітності багато хто задається питанням, як вибрати бра, тому в даній статті ми розглянемо основні критерії, на які варто звертати увагу при виборі.

На що звернути увагу під час виборів бра?

Слід зазначити, що кожен сучасні бра підбирається індивідуально відповідно до особливостей інтер’єру або поставлених завдань. Далі розглянемо найбільш значущі параметри, куди слід звертати увагу під час виборів бра.

Стиль

Будь-яке приміщення або окрема стіна, предмет інтер’єру на них може виконуватися в різних дизайнерських виконаннях: класичні або сучасні.

І для кожного з них буде доречний свій власний тип бра:

  1. Класичний – виконується бра у формі старовинних світильників із металевим каркасом та скляним корпусом або імітацією такого. Підійде під шпалери в такому самому стилі, дзеркала з кованим обрамленням або імітацією під кування.
  2. Еко  — характеризується бра з дерев’яним абажуром, під натуральний камінь, добре поєднуються із дзеркалом у дерев’яній оправі, дерев’яним узголів’ям ліжка тощо.
  3. Модерн або хай-тек – переважні для приміщень із сучасним оформленням, добре поєднуються із прямими лініями інтер’єру, футуристичними формами тощо.
  4. Мінімалізм – підходить для просторих вільних просторів, які не обтяжені зайвими деталями.
  5. Етно – підходить для категорії приміщень, оформлених у східних тонах, під кантрі, японські мотиви та подібні до них.
  6. Прованс – виготовляються із мереживними абажурами, виглядають дуже елегантно та привабливо.
  7. Лофт — багато моделей таких бра відносяться до універсальних приладів освітлення, тому що не мають жодних зайвих деталей. Проте саме освітлювальне обладнання вноситиме певну нотку старовини.

Вибираючи конкретний світильник, врахуйте, що стиль хоч і допомагає оформити всю композицію в одному форматі, проте не завжди є визначальним фактором прийняття конкретної моделі.

Функціонал

Основною функцією будь-якого бра є освітлення, тому всі додаткові опції відносяться до процесів керування. Так, всі моделі поділяються на стаціонарні та поворотні. Перші їх підходять для чітко визначених об’єктів – ліжка, дзеркала, які переміщаються у просторі. Другий варіант застосовують біля столу, крісла для читання та інших складових інтер’єру, де потрібно переміщати світловий потік.


Не нашли то, что искали? Вернитесь к поиску планировок квартир по параметрам типового проекта. Поддержите проект, расскажите о tipdoma.com в социальных сетях:

Adblock
detector