Последние записи

Для яких цілей використовують сучкорізи?

У великому садовому господарстві та на дачі крони дерев потребують ретельного догляду, і для цих цілей використовують сучкоріз.

Цей інструмент створений для підвищення зручності сезонної обрізки гілок, при цьому садівники у своїй справі можуть застосовувати одночасно кілька видів, залежно від висоти дерева і багатьох інших факторів.

Для полегшення експлуатації сучкорізів більшість з них виготовляється із застосуванням сучасних технологій і матеріалів, результатом чого стає підвищення продуктивності зі зниженням зусиль, що витрачаються на роботу.

Серед безлічі моделей та модифікацій кожен покупець може вибрати інструмент, який відповідає особистим запитам та потребам. Замовити сучкорізи ви можете тут https://plants-club.ua/ru/ru-suchkorez-bahco-p160-sl-75-21403.

Призначення сучкорізів

Сучкоріз використовують для екстреної або сезонної обрізки гілок, зокрема пагонів, на високих чагарниках та деревах.

Цей інструмент створений для того, щоб людина мала можливість доглядати крону високих рослин прямо з землі, не вдаючись до допомоги сходів.

Найпростіший сучкоріз працює за принципом садових ножиць, тобто має ріжучу частину та дві рукоятки, які бувають просто подовженими або телескопічними.

Ріжуча частина є основним лезом з серповидною ріжучою кромкою і увігнутим зустрічним лезом, яке не тільки прорізає деревину з протилежного боку при зведенні рукоятей, але і підтримує саму гілку.

Замість зустрічного леза часто встановлюється упор у вигляді гака, яким підтримується гілка, що обрізається.

Конструкція з двома лезами за принципом роботи можна порівняти з ножицями. Варіанти із лезом та зустрічним упором у роботі схожі на дії кухонного ножа по обробній дошці.

Матеріал

Класичними механічними сучкорізами можливе відсікання гілок завтовшки до 55 мм.

З цієї причини інструмент має бути максимально міцним.

З іншого боку, інструмент постійно утримується на вазі, причому часто над головою, тому виробники постійно борються з зайвою вагою своїх моделей, виготовляючи їх з особливих матеріалів.

Ріжучі елементи механічних сучкорізів завжди металеві, самі леза виготовляються з хромомолібденванадієвої (CrMoV) сталі, мають захисне покриття, що запобігає агресивному впливу середовища, що знижує тертя (антифрикційне покриття).

Також матеріалом тут рідко виступає вуглецева, нержавіюча або інструментальна сталь.

Рукоятки при наявності силового механізму, що збільшує ріжучий ефект, і як наслідок знижує фізичне зусилля, що прикладається на ручки, при їх виготовленні допускається використання міцних, але легких матеріалів.

Так алюмінієвими рукоятями оснащується практично кожен сучкоріз від виробника, що поважає себе, а деякі моделі взагалі використовують у виробництві скловолокно, особливо коли справа стосується конструкцій довше 2 метрів.

Для зручності роботи ручки можуть мати м'яке протиковзне покриття.


Не нашли то, что искали? Вернитесь к поиску планировок квартир по параметрам типового проекта. Поддержите проект, расскажите о tipdoma.com в социальных сетях:

Adblock
detector