Последние записи

Навіщо потрібен гіпсокартон? Вибір та купівля у Києві

Гіпсокартон — відмінний матеріал для оздоблювальних робіт

Ця стаття буде освічена розмовою про види гіпсокартону. Отже, що таке гіпсокартон? Даний матеріал є листами для обробки. Гіпсокартон складається з кількох шарів, до яких входять такі матеріали як гіпс, папір. Папір, що знаходяться з двох сторін, слугує як захисна функція. Цей фактор обумовлюється тим, що лицьова сторона паперу має стійкість до стирання. Також вона прослужить вам довгі роки.

Крім цього, папір служить для витримки напруги гіпсу всередині. Така напруга виникає при роботі з ним або вже при експлуатації поверхні.

Є кілька видів гіпсокартону. Один із видів це звичайний гіпсокартон. Він у своєму складі має водовідштовхувальне та протигрибкове просочення. Сердечник гіпсокартону складається з добавок, які зменшують поглинання вологості. Зазвичай такий гіпсокартон використовують у вологих приміщеннях.

Другим видом є вогнестійкий гіпсокартон. Його внутрішня сторона складається з волокон та добавок. Саме вони і надають підвищеній вогнестійкості обшивці. Найчастіше його потрібно застосовувати у тих місцях, які потребують безпеки від пожежі.

Будівельний матеріал, який складається з двох шарів картону, наповненим прошарком гіпсу називають гіпсокартоном. Часто до гіпсу додають наповнювачі, які надають додаткову міцність, вогнестійкість, вологостійкість та інше. 120 см – стандартна ширина гіпсокартону. Варто відзначити, завдяки своїм якостям відмінно підходить для кухонних та столових приміщень. Оскільки йому не страшні підвищена вологість, то висока температура.

Цей будівельний матеріал є абсолютно нешкідливим для здоров'я, не пахне та не має токсинів. При підвищеній вологості повітря він вбирає зайву вологу. За допомогою гіпсокартону підшивають стелі, роблять перегородки, виготовляють різні вироби інтер'єру, використовують як вирівнювач стін і стель і так далі. Його використанню немає обмеження, тому що при легкій вазі це досить міцний і водночас недорогий матеріал. Стелі та стіни можна перетворити на витвір мистецтва за допомогою цього виду матеріалу. Стелі із гіпсокартону називають підвісними.

У будь-якій квартирі або будинку можна з легкістю додати більшу кількість кімнат за допомогою гіпсокартону, який ніяк не відрізнятиметься від інших стін, так як його облицювання аналогічне облицювання стін (шпалери, фарбування, плитка).

Для того щоб зробити колони та інші вироби химерної форми, гіпсокартон досить просто намочити, надавши йому необхідного вигляду, висушити – і ваш шедевр готовий.


Не нашли то, что искали? Вернитесь к поиску планировок квартир по параметрам типового проекта. Поддержите проект, расскажите о tipdoma.com в социальных сетях:

Adblock
detector