Последние записи

Залізобетонні вироби: виготовлення та призначення

На будівництві не обійтись без залізобетонних виробів, які отримують шляхом монолітного з’єднання бетону та залізних стрижнів. Перші ЗБВ з’явились ще у 1867 році. Сучасні конструкції мають більш високу міцність, витримують значне навантаження. Ефективно використовуються для забудов різної складності та конфігурації.

Процес виготовлення ЗБВ

В основі залізобетону лежить металевий каркас чи арматура. Шляхом заливання цієї конструкції бетоном у спеціальні форми після вистигання отримують ЗБВ високої якості та міцності. Складовими частинами бетону є цемент та вода, які мають високу щільність й повністю обтікають каркас. Каркас виготовляється з металевих прутів, поодиноких чи зв’язаних у конкретну конструкцію. Увесь процес проходить ретельний контроль на проміжних етапах виробництва та по його завершенні.

Сучасні стандарти вимагають постійно поліпшувати якість ЗБВ, тому технологія виробництва зазнає суттєвих змін та модернізації. Удосконалюються будівельні матеріали, фахівці знаходять нові, покращується процес створення виробів з армованого бетону.

Серед виробів з залізобетону найчастіше використовують плити перекриття, сходи, дорожні блоки, бордюри, бетонні кільця, стінові панелі, фундаментні палі тощо.

Переваги залізобетонних виробів

Популярність залізобетону полягає у поєднанні двох міцних матеріалів – бетону та металу, через що уся конструкція витримує значне навантаження та має довгий строк експлуатації. Серед основних переваг матеріалу:

  • Стійкість до максимальних та мінімальних температур, їхнього різкого коливання.
  • Негорючість. Матеріал не горить завдяки відсутності у складі компонентів, що піддаються загорянню.
  • Здатність витримувати значний фізичний тиск навіть при коливаннях земної поверхні. Показує гарні результати у районах із сейсмологічною активністю.
  • Довгий строк експлуатації без деформацій та втрати первісних якостей.
  • Доступна вартість продукції.
  • Велика різноманітність виробів для різних сфер будівництва.

Застосування ЗБВ дозволяє пришвидшити процеси зведення споруд із збереженням міцності. Компанія Стромат пропонує різноманітні залізобетонні вироби за привабливими цінами у широкому асортименті. Виробник виконує оперативну доставку по Києву та області власними самоскидами та тягачами. Також тут можна замовити товарний бетон у будь-яких, навіть дуже великих, об’ємах.


Не нашли то, что искали? Вернитесь к поиску планировок квартир по параметрам типового проекта. Поддержите проект, расскажите о tipdoma.com в социальных сетях:

Adblock
detector