Последние записи

Садові подрібнювачі STIHL: екологічний підхід до утилізації рослинних відходів

Будь-господар садової ділянки або приватного будинку обов’язково в тій чи іншій мірі стикався з проблемою утилізації рослинних відходів. Особливо це питання загострюється з початком весняних робіт і після закінчення сезону, восени. Доводиться вигадувати всілякі способи позбавлення від накопичених зрізаних гілок, сухої трави і листя, від відмерлих чагарників і залишилася бадилля і т.п.

Допомогти вирішити це комплекс проблем, та ще й отримати від цього відчутну вигоду, допоможе спеціальний тип садової техніки, а саме — садовий подрібнювач. Ще не так давно про таке корисне агрегаті мало хто і чув, а сьогодні він стає, часто, незамінним помічником садівника-городника. Правда, техніка подібного типу для більшості ще в новинку, і багато хто навіть не уявляють, які у неї є можливості і з якого боку підійти при її виборі. Допоможемо нашим читачам — стаття про садовий подрібнювач який вибрати, на що звернути особливу увагу, яких основним правил дотримуватися при експлуатації.

Для чого потрібен садовий подрібнювач

У будь-якому господарстві, що має сад або город, неминуче накопичується чимала кількість різних рослинних відходів. Починаючи з ранньої весни, з прибирання території, обрізки дерев, чагарників або виноградної лози, двір або корисна площа ділянки починає захаращуватися купами, позбутися від яких часом стає вельми непростим завданням. Влітку до цього додадуться прополки в період масового зростання бур’яну, стрижка кущів, видалення паразитних пагонів, збір опалого з дерев плодів і т.п. Восени — нітрохи не легше, так як знову встає на порядок денний догляд за деревами і кущами, прибирання бадилля з овочевих грядок і опалого листя та багато іншого. Заказати його ви можете тут https://www.stihl.ua/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%86%D1%96%D1%8F-STIHL/%D0%A1%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D1%96-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D1%80%D1%96%D0%B1%D0%BD%D1%8E%D0%B2%D0%B0%D1%87%D1%96/0116890/%D0%91%D0%B5%D0%BD%D0%B7%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D1%96-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D1%80%D1%96%D0%B1%D0%BD%D1%8E%D0%B2%D0%B0%D1%87%D1%96.aspx.

Як правило, подібні купи відходів рослинності вкрай некомпактності, займають багато місця, дуже важко піддаються навантаженні і перевезення, і своїм виглядом псують затишний ділянки. Що ж з ними робити?

Великі гілки ще можна напіліть на дрова. В якійсь мірі частина проблеми вирішує наявність компостній ями, але закладати в неї великі фрагменти — вкрай невигідно, так як яма швидко переповниться, а щільні гілки будуть дуже довго розкладатися.

Вивозити такі гори сміття досить накладно, так як і оренда транспорту, і навантаження відходів, і вивіз — все це коштує чималих грошей.

Здавалося б, найпростіший вихід — спалювати. Але і тут не все так однозначно:

  • По-перше, це не зовсім просте захід з точки зору дотримання пожежної безпеки.
  • По-друге, в багатьох регіонах, особливо в межах міста, законодавчо вводяться категоричні заборони на спалювання рослинних відходів, і можна нарватися на великі неприємності.
  • І по-третє — це абсолютно безглузде, невиправдане захід. Будь-яка рослина харчується «життєвими соками» із землі, забираючи з неї необхідні для росту і розвитку речовини. Виходить, що спалювання рослинних відходів — це цілеспрямоване знищення найціннішого біологічного продукту, а в кінцевому підсумку — неміряна виснаження родючого грунту на ділянці. Чи не краще, замість покупки якихось добрив на стороні, використовувати наявні резерви?

Весь цей «багаж» проблем вирішується придбанням однієї садової установки — подрібнювача (часто зустрічаються іншомовні синоніми — садовий шредер або чіппер). Цей агрегат здатний швидко перемолоти габаритні рослинні відходи в дрібну масу, з утилізацією якої особливих проблем вже не виникне.


Не нашли то, что искали? Вернитесь к поиску планировок квартир по параметрам типового проекта. Поддержите проект, расскажите о tipdoma.com в социальных сетях:

Adblock
detector